Projekt „Adopce na dálku v Bělorusku“

Děti z Brestské oblasti, které jsou pracovníky partnerské Diecézní charity Pinsk vybírány do projektu, jsou často z neúplných rodin, nebo sirotci žijící s jedním ze svých prarodičů. Mnozí rodiče dětí jsou odkázáni pouze na velmi nízké sociální dávky, které jsou jejich jediným příjmem a proto mnoho rodin žije ve velmi špatných hmotných podmínkách. Děti jsou vybírány do projektu z těch nejchudších rodin. Při výběru nerozhoduje pohlaví ani rasová či náboženská příslušnost dítěte. Jediným kritériem je sociální a ekonomická potřebnost rodiny, ve které dítě žije. Adopce na dálku není o skutečné adopci dítěte, ale ve skutečnosti se jedná o adresnou finanční pomoc vybranému dítěti. Takto vložené peníze se stávají pro dítě trvalým vkladem do života. Podpořte projekt „Adopce na dálku“

Informace o Bělorusku najdete na http://cs.wikipedia.org/wiki/B%C4%9Blorusko

Benefiční koncert Jana Matěje Raka v sobotu 25. listopadu

Ve spolupráci s běloruskou diecézní charitou vypomáháme potřebným rodinám a jejich dětem, kterým v projektu Adopce na dálku adoptivní rodiče přispívají na studium, školní uniformy, léky, apod. Pak je ale také někdy potřeba pomoci nad rámec těchto běžných životních potřeb a k tomu např. poslouží tento koncert.

Přijďte i vy na benefiční koncert – kytarový recitál Jana Matěje Raka s názvem Zwolna a citedlně, který pořádají Jihočeské matky v sobotu 25. listopadu od 18.30 v koncertní síni Otakara Jeremiáše.

Nové dítě v projektu Adopce na dálku

Číslo: 7/2017

Jméno: Darja Guseva

Datum narození – 18.02.1998    19 let

Darja je sirotek, učí se čtvrtým rokem na technické střední škole, obor textilní průmysl.

Do 15 let žila v pěstounské rodině, do teď je s nimi v přátelském vztahu. Jediný její příjem je sirotčí důchod.

Po skončení střední školy by si přála studovat vysokou školu obor design.

Děti v Bělorusku pomoc adoptivních rodičů oplácejí vděčností

Ve středu 27. 9. kromě sluníčka se na procházející lidi kolem Konzervatoře usmívali i zaměstnanci a dobrovolníci charity. Byl totiž Den charity, který je spojen se svátkem sv. Vincence. A tak každý, kdo chtěl, se mohl víc dozvědět o činnostech a službách charity a zájemci také mohli nakouknout „pod pokličku“ na jednotlivých místech charity v Budějovicích – do Poradny pro cizince a migranty s Humanitární a rozvojovou pomocí, do Intervenčního centra pro osoby ohrožené domácím násilím, do Poradny EVA, Dobrovolnického centra nebo do Občanské poradny v Táboře.

KONCERT BRATŘÍ EBENŮ SE NEBÝVALE VYDAŘIL

V Českých Budějovicích bylo v pátek 6. října vpodvečer v Metropolu a v jeho okolí opravdu živo. Sešly se totiž rovnou tři akce: divadelní představení, předvolební agitační program a benefiční koncert pro charitu.  A kdo přišel právě na koncert, dobře udělal. Hráli totiž „Ebeni“.

Soutěž pro studenty: Člověk a jeho vztah k víře

Charita ČR vyhlašuje soutěž pro studenty středních škol, která je součástí projektu Žijeme spolu, mluvíme spolu – výukou k toleranci a kultuře dialogu.Tématem soutěže je Člověk a jeho vztah k víře či náboženství.

Podpořili jsme projekt "Pomoc rodinám s onkologicky nemocnými dětmi"

Dostali jsme děkovný dopis, od Charity Minsk (Bělorusko), kde jsme finančně podpořili projekt "Pomoc rodinám s onkologicky nemocnými dětmi".Finanční částka pochází z výtěžku Tříkrálové sbírky 2017.

Děkovný dopis patří všem, kteří koledníkům přispěli do kasičky. DĚKUJEME!

Benefiční koncert Štěpána Raka

Vážení přátelé, příznivci a podporovatelé charity, srdečně Vás zveme na benefiční koncert kytarového virtuosa Štěpána Raka, který se uskuteční v neděli 11. prosince od 18:30 v Kostele Svaté Anny v Českých Budějovicích. Více informací naleznete v článku.

Přijďte strávit krásný předvánoční čas ve společnosti krásné hudby.

POMÁHÁME SPOLU 2015

Přijměte srdečné pozvání na společnou akci Farní charity a skautského střediska Fidelis et Fortis v Kamenici nad Lipou POMÁHÁME SPOLU, která se bude konat 18. dubna v prostorách fary a kostela Všech svatých v Kamenici nad Lipou od 13 hodin.

Těsíme se na Vaši účast a děkujeme za Vaši podporu.

Rozkliknutím nadpisu získáte podrobné informace.

Přijďte barvit velikonoční vajíčka

Od 30. 3. do 4. 4. 2015 v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež SÍŤ, v době od 13,00 do 19,00 hod. budeme barvit vajíčka různou technikou, přijďte se naučit nové techniky barvení velikonočních vajíček. Pozvánka zde.

Pokračujte ve sběru víček prosím

Farní charita v Kamenici nad Lipou je jedním z mnoha sběrných míst, kde je možno odevzdávat plastová víčka. Nasbíraná víčka předáváme v současné době rodině z blízkého okolí s nemocnou dcerou.

Víčka můžete  předávat našim zaměstnancům  nebo přímo na Farní charitě. Děkujeme !!!

Poděkování rodiny, které víčka již pomohla.