Projekt „Adopce na dálku v Bělorusku“

Děti z Brestské oblasti, které jsou pracovníky partnerské Diecézní charity Pinsk vybírány do projektu, jsou často z neúplných rodin, nebo sirotci žijící s jedním ze svých prarodičů. Mnozí rodiče dětí jsou odkázáni pouze na velmi nízké sociální dávky, které jsou jejich jediným příjmem a proto mnoho rodin žije ve velmi špatných hmotných podmínkách. Děti jsou vybírány do projektu z těch nejchudších rodin. Při výběru nerozhoduje pohlaví ani rasová či náboženská příslušnost dítěte. Jediným kritériem je sociální a ekonomická potřebnost rodiny, ve které dítě žije. Adopce na dálku není o skutečné adopci dítěte, ale ve skutečnosti se jedná o adresnou finanční pomoc vybranému dítěti. Takto vložené peníze se stávají pro dítě trvalým vkladem do života. Podpořte projekt „Adopce na dálku“

Informace o Bělorusku najdete na http://cs.wikipedia.org/wiki/B%C4%9Blorusko

Benefiční koncert Štěpána Raka

Vážení přátelé, příznivci a podporovatelé charity, srdečně Vás zveme na benefiční koncert kytarového virtuosa Štěpána Raka, který se uskuteční v neděli 11. prosince od 18:30 v Kostele Svaté Anny v Českých Budějovicích. Více informací naleznete v článku.

Přijďte strávit krásný předvánoční čas ve společnosti krásné hudby.

POMÁHÁME SPOLU 2015

Přijměte srdečné pozvání na společnou akci Farní charity a skautského střediska Fidelis et Fortis v Kamenici nad Lipou POMÁHÁME SPOLU, která se bude konat 18. dubna v prostorách fary a kostela Všech svatých v Kamenici nad Lipou od 13 hodin.

Těsíme se na Vaši účast a děkujeme za Vaši podporu.

Rozkliknutím nadpisu získáte podrobné informace.

Přijďte barvit velikonoční vajíčka

Od 30. 3. do 4. 4. 2015 v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež SÍŤ, v době od 13,00 do 19,00 hod. budeme barvit vajíčka různou technikou, přijďte se naučit nové techniky barvení velikonočních vajíček. Pozvánka zde.

Pokračujte ve sběru víček prosím

Farní charita v Kamenici nad Lipou je jedním z mnoha sběrných míst, kde je možno odevzdávat plastová víčka. Nasbíraná víčka předáváme v současné době rodině z blízkého okolí s nemocnou dcerou.

Víčka můžete  předávat našim zaměstnancům  nebo přímo na Farní charitě. Děkujeme !!!

Poděkování rodiny, které víčka již pomohla.

Pozvánka na slavnostní otevření kaple sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí

Obyvatelé a zaměstnanci Domu sv. Františka - chráněné bydlení Vás srdečně zvou na slavnostní otevření kaple sv. Františka. Slavnost se koná ve středu 8. dubna 2015 ve 14 hodin ve Veselí nad Lužnicí.

Koncert Štěpána Raka vynesl více než 15 tis. Kč pro Adopci na dálku

Velkým úspěchem skončil sobotní benefiční koncert kytarového mistra - profesora Štěpána Raka, jehož umění aplaudovala zcela zaplněná síň Otakara Jeremiáše v Českých Budějovicích.

Srdečně Vás zveme na kytarový koncert na podporu adopce na dálku

V sobotu 28. února 2015 odehraje kytarový virtuos Štěpán Rak koncert na podporu běloruských dětí. Přijďte podpořit dobrou věc.

Pozvánka na koncert Štěpána Raka

Srdečně Vás zveme na benefiční koncert Štěpána Raka, který se bude konat v sobotu 28.2.2015 od 18.30 hod. v koncertní síni Otakara Jeremiáše v Českých Budějovicích. Výtěžek koncertu bude použit na zaplacení nezbytné operace pro pětiletou běloruskou dívku Averčuk Mariju, která má tělesné postižení rukou. Občanské sdružení Jihočeské matky, které se zapojilo do projektu Adopce na dálku v Bělorusku, organizuje tento koncert již potřetí.

Pracovníci DCH Pinsk zaslali děkovný dopis

Diecézní charita Č. Budějovice obdržela děkovný dopis od pracovníků DCH Pinsk:

Vážená paní Michaelo,

vyjadřujeme Vám a vašemu kolektivu upřímnou vděčnost a uznání za organizaci a sponzorství letošního jedinečného ozdravného pobytu dětí.

Poděkování

Diecézní charita České Budějovice srdečně děkuje panu senátorovi ing. Tomášovi Jirsovi za převzetí záštity nad Ozdravným pobytem běloruských dětí v roce 2014 a též všem sponzorům, kteří se na organizaci pobytu podíleli. Bez jejich účasti by pobyt běloruských dětí nemohl proběhnout. Ještě jednou srdečně děkujeme. Diecézní charita České Budějovice