Zobrazit články z rubriky:

Pozvánka na vánoční besídku pro klienty Poradny pro cizince

Zveme děti našich klientů s jejich rodiči a kamarády na vánoční besídku ve čtvrtek 7. 12. 2017 od 16.00 do 18.30 do Modrého domu na rohu Branišovské a Husovy ulice (Branišovská 2). Vítány jsou masky a cukroví na chutnání.

Vstup je zdarma.

Přihlaste se nejpozději do čtvrtka 30. 11. 2017.

Benefiční koncert Jana Matěje Raka v sobotu 25. listopadu

Ve spolupráci s běloruskou diecézní charitou vypomáháme potřebným rodinám a jejich dětem, kterým v projektu Adopce na dálku adoptivní rodiče přispívají na studium, školní uniformy, léky, apod. Pak je ale také někdy potřeba pomoci nad rámec těchto běžných životních potřeb a k tomu např. poslouží tento koncert.

Přijďte i vy na benefiční koncert – kytarový recitál Jana Matěje Raka s názvem Zwolna a citedlně, který pořádají Jihočeské matky v sobotu 25. listopadu od 18.30 v koncertní síni Otakara Jeremiáše.

Nové dítě v projektu Adopce na dálku

Číslo: 7/2017

Jméno: Darja Guseva

Datum narození – 18.02.1998    19 let

Darja je sirotek, učí se čtvrtým rokem na technické střední škole, obor textilní průmysl.

Do 15 let žila v pěstounské rodině, do teď je s nimi v přátelském vztahu. Jediný její příjem je sirotčí důchod.

Po skončení střední školy by si přála studovat vysokou školu obor design.

Cenu Charity ČR letos obdrželo devět nominovaných

Zleva: Petr Malimánek z T-Mobile, Mons. Pavel Posád, ředitel Lukáš Curylo a devět čerstvých nositelů Ceny Charity ČR. Foto: Lubomír Kotek

Sedm žen a dva muži obdrželi 31. října letošní Cenu Charity ČR. Toto ocenění je poděkováním a veřejným uznáním za nelehkou a obětavou práci vynikajících pracovníků, dobrovolníků a podporovatelů Charity ČR. Slavnostní předávání proběhlo v rámci 26. benefičního koncertu Arcidiecézní charity Praha, který byl věnován památce kardinála Miloslava Vlka a uskutečnil se v pražském Obecním domě.

Děti v Bělorusku pomoc adoptivních rodičů oplácejí vděčností

Ve středu 27. 9. kromě sluníčka se na procházející lidi kolem Konzervatoře usmívali i zaměstnanci a dobrovolníci charity. Byl totiž Den charity, který je spojen se svátkem sv. Vincence. A tak každý, kdo chtěl, se mohl víc dozvědět o činnostech a službách charity a zájemci také mohli nakouknout „pod pokličku“ na jednotlivých místech charity v Budějovicích – do Poradny pro cizince a migranty s Humanitární a rozvojovou pomocí, do Intervenčního centra pro osoby ohrožené domácím násilím, do Poradny EVA, Dobrovolnického centra nebo do Občanské poradny v Táboře.

KONCERT BRATŘÍ EBENŮ SE NEBÝVALE VYDAŘIL

V Českých Budějovicích bylo v pátek 6. října vpodvečer v Metropolu a v jeho okolí opravdu živo. Sešly se totiž rovnou tři akce: divadelní představení, předvolební agitační program a benefiční koncert pro charitu.  A kdo přišel právě na koncert, dobře udělal. Hráli totiž „Ebeni“.

Hledáme sociálního pracovníka  Intervenčního centra pro osoby ohrožené domácím násilím

Diecézní charita České Budějovice hledá kandidáta na pozici sociální pracovník Intervenčního centra pro osoby ohrožené domácím násilím.

Soutěž pro studenty: Člověk a jeho vztah k víře

Charita ČR vyhlašuje soutěž pro studenty středních škol, která je součástí projektu Žijeme spolu, mluvíme spolu – výukou k toleranci a kultuře dialogu.Tématem soutěže je Člověk a jeho vztah k víře či náboženství.

Arcidiecézní charita Olomouc vyslala na Ukrajinu 2. kamion. Je plný nábytku a oblečení

ACHO vyslala na Ukrajinu 2. kamion. Je plný nábytku a oblečení

Podpořili jsme projekt "Pomoc rodinám s onkologicky nemocnými dětmi"

Dostali jsme děkovný dopis, od Charity Minsk (Bělorusko), kde jsme finančně podpořili projekt "Pomoc rodinám s onkologicky nemocnými dětmi".Finanční částka pochází z výtěžku Tříkrálové sbírky 2017.

Děkovný dopis patří všem, kteří koledníkům přispěli do kasičky. DĚKUJEME!