Jak můžete podpořit program Adopce na dálku a Ozdravné pobyty
Diecézní charity České Budějovice

Naše činnost je možná díky dobrovolným příspěvkům dárců. Bez této pomoci bychom nemohli pomáhat ani rozvíjet náše programy Adopce na dálku a Ozdravné pobyty.

Zapojit se můžete mnoha způsoby:

Související informace:

Za Vaší pomoc a podporu předem děkujeme.

Aktuality:

V Kamenici n. Lipou máme díky Charitě i vlastní oplatky

Od května si obyvatelé a turisté Kamenice nad Lipou a okolí mohou v dobročinném obchůdku Dobromysl, který provozuje Farní charita, zakoupit velmi chutné oplatky v mnoha příchutích. Název Dobro-oplatky byl jednoznačnou volbou. Veškerou naší snahou je pomáhat lidem, kteří si pomoci neumí nebo nedokáží. Název obchůdku a oplatků má společné slovo Dobro. Zakoupením podpoříte naší činnost, čehož si velmi vážíme. Děkujeme a těšíme se na vás v Dobromyslu a pro ty z vás, kteří si již oplatky zakoupili, se můžou těšit na nový obal. Někdo to může pojmout jako sběratelsví :) :)

1. oplatky

Den otevřených dveří v Diecézní charitě ČB

Srdečně Vás zveme na oslavu Dne charity v Diecézní charitě ČB

Tento den oslavíme Dnem otevřených dveří, který proběhne na všech pracovištích Diecézní charity ČB ve čtvrtek 3.10 od 9 - 15hod. (pro širokou veřejnost)

Setkání se sestrami Řádu Mary Ward 30.9. v Č. Budějovicích

Srdečně Vás zveme na setkání se sestrami Řádu Mary Ward, které se uskuteční dne 30.září od 17:00 hodin v klášterním sále na Piaristickém náměstí v Českých Budějovicích. Na tomto setkání obdržíte informace o projektu adopce na dálku v Zimbabwe. Pozvánka na setkání

Opuštěných dětí stále přibývá, dětský domov jim dává šanci

Článek uveřejněn 25.9.2013 v prachatickém Deníku

Bez pomoci sponzorů by mnoho dětí v Zimbabwe mělo jen malou naději na přežití.....

Sestry ze Zimbabwe přijely také pro nové adoptivní rodiče

Představit lidem v České republice činnost dětského domova Mary Wards Childern Home ve městě Kwekve, to je hlavní důvod návštěvy delegace řádových sester ze Zimbabwe v čele s ředitelkou domova ses. Ezemah Mary Chirongou. Českobudějovická Diecézní charita zřídila projekt Adopce na dálku na pomoc africkým dětem v této těžce zkoušené zemi, ve kterém jsou právě malí klienti ze zmíněného dětského domova.

Sestry z dětského domova v Zimbabwe navštívily v úterý 24.9. Prachatice

První jejich zastávkou byla Vyšší odborná škola sociální, kde sestry hovořily se studenty o svých zkušenostech s vedením dětského domova, vyprávěly příběhy dětí a odpovídaly na dotazy studentů.

Setkání se setrami z Afriky 24.9 - 1.10. 2013

Srdečně Vás zveme na setkání se sestrami z Afriky, které pečují o sirotky v dětském domově.

Program přednášek sester z Afriky

Charita ČR uvolňuje 2,62 milionu korun na pomoc po povodních

Celkem 2,62 milionu korun uvolňuje okamžitě Charita Česká republika na pomoc lidem a obcím zasaženým povodněmi. Spouští také krizovou linku. Charity koordinují sběr materiální pomoci a zapojení dobrovolníků. Lidé mohou nadále přispívat na sbírkové konto.

Charita na jihu Čech: potřebujeme materiální, finanční a dobrovolnou pomoc pro postižené povodněmi

Diecézní charita České Budějovice vyhlásila materiální sbírku humanitární pomoci pro lidi zasažené povodněmi. Do centrály v Českých Budějovicích v ulici Kanovnická 16 můžete přinášet tyto věci: savo, rukavice, holínky a další úklidové a ochranné prostředky. Z pracovního nářadí například lopaty, kbelíky, kartáče, košťata apod.

Soutěž: Navrhněte maskota Diecézní charity České Budějovice

Zapojte se do soutěže na téma Návrh charitního maskota pro naši charitu. Své návrhy (kresby) můžete posílat do 15. června 2013! Více informací o soutěži a podmínky naleznete zde.