Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Den charity 2018 v Českých Budějovicích

České BudějoviceDiecézní a Městská charita České Budějovice se přidávají k celostátní kampani Den Charity 2018. Tato celorepubliková akce se koná zpravidla v den svátku sv. Vincence z Pauly (27. září), patrona charitních zařízení. Chtěli bychom Vám představit obě českobudějovické Charity, jejich pracoviště a služby. Přijďte poznat naši práci, jsme tu pro Vás!

Hledáme nové dobrovolníky aneb dobrovolnictví je normální!

Dobrovolnické centrum při českobudějovické Diecézní charitě hledá do svého týmu nové dobrovolníky! Po škole nebo po práci trávíme čas různě. Jednou z aktivních možností je i dobrovolnictví. Můžete navštěvovat pacienty v nemocnici, věnovat se doučování či výuce jazyků, volnočasovým aktivitám s dětmi, vězeňské koresponcenci nebo "pouze" přiložit ruce k manuální práci. Více informací naleznete zde.

Česká země je živitelkou také pro cizince

České Budějovice – V rámci 45. ročníku agro veletrhu Země živitelka 2018 uspořádala Regionální agrární komora Jihočeského kraje v pátek 24. srpna na českobudějovickém výstavišti seminář Zaměstnávání cizinců v zemědělském a potravinářském sektoru". Práci Poradny pro cizince a migranty při Diecézní charitě Č. Budějovice zde přestavila Taťjana Šeráková, která také přiblížila účastníkům a potencionálním zaměstnavatelům cizinců problematiku pobytu a zaměstnávání cizinců v České republice.

Kontejner pro Afriku: sbírka nářadí, oblečení i šicích potřeb

České Budějovice – Diecézní charita České Budějovice pořádá od 27. srpna do 30. září 2018 materiální sbírku školních potřeb, oblečení, obuvi, nářadí a v neposlední řadě také šicích potřeb. Všechny darované věci poputují do Zimbabwe v Africe, kde poslouží dětem z dětského domova.

Adoptovanými prázdninami podporujeme budoucí dobro

České Budějovice – Dvoutýdenní Adoptované prázdniny si užívalo v jižních Čechách 14 běloruských dětí z projektu Adopce na dálku, který realizuje Diecézní charita České Budějovice. Cílem této akce je zkvalitnění života dětí ohrožených celkově špatnou sociální situací rodiny, v níž žijí, a jsou přímo či nepřímo postiženy důsledkem černobylské jaderné katastrofy.

Jsme ze stejné planety: cizinci, kteří našli v ČR druhý domov, protože tu je krásně

České Budějovice – Výstavu s názvem Jsme ze stejné planety uvedl ve středu 11. července v křížové chodbě dominikánského kláštera na Piaristickém náměstí v Českých Budějovicích známý český dokumentární fotograf a pedagog Jindřich Štreit. Putovní výstava, kterou organizuje Poradna pro cizince a migranty při Diecézní charitě České Budějovice zahrnuje výběr dvaceti fotografií cizinců, kteří zde našli druhý domov.

Výstava Jsme ze stejné planety v českobudějovickém klášteře

České Budějovice – Zveme Vás na pokračování putovní výstavy Jsme ze stejné planety, která od 2. července přesídlila na Piaristické náměstí. Vrcholnou akcí této události bude vernisáž za účasti autora fotografií Jindřicha Štreita. Slavnostní vernisáž se bude konat 11. července 208 od 17:30 hod v křížové chodbě Dominikánského kláštera na Piaristickém náměstí v Českých Budějovicích.

Charita otevřela asistenční infolinku v ukrajinském jazyce

Začátkem července zahájila provoz infolinka pro cizince z Ukrajiny, kteří se ocitli ve složité situaci a potřebují spolehlivé informace ve své mateřštině, aby mohli své záležitosti řešit. Charita Česká republika tímto rozšířila stávající nabídku pro občany z Mongolska a Vietnamu. Nabízená služba je bezplatná, volající platí pouze cenu hovoru dle tarifu svého operátora.

Výroční zpráva za rok 2017

Ještě před startem letních prázdnin můžete prolistovat výroční zprávu Diecézní charity České Budějovice za rok 2017. "Vážíme si pracovního nasazení všech zaměstnanců i dobrovolníků, děkujeme všem štědrým dárcům i sponzorům. Těší nás, že se tímto způsobem daří společně pomáhat lidem, kteří to potřebují," zdůrazňují ve  společném úvodním slovu ředitel Jiří Kohout a prezident DCHCB Stanislav Brožka.

Součástí naší činnosti v roce 2017 byl i projekt Komunitní práce Novohradská. Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republika a Rady vlády pro záležitosti romské menšiny.

Ze života cizinců aneb přednáška Poradny pro cizince a migranty pro BIGY

Ve čtvrtek 14. 6. 2018 proběhla přednáška pro bezmála 50 studentů Biskupského gymnázia (BIGY) v Českých Budějovicích. Pracovnice Poradny pro cizince a migranty při DCHCB tak přiblížila ve Studentském kostele sv. Rodiny mladým studentům praktickou problematiku každodenního života cizinců v ČR.