Benefiční koncert Jana Matěje Raka v sobotu 25. listopadu

Ve spolupráci s běloruskou diecézní charitou vypomáháme potřebným rodinám a jejich dětem, kterým v projektu Adopce na dálku adoptivní rodiče přispívají na studium, školní uniformy, léky, apod. Pak je ale také někdy potřeba pomoci nad rámec těchto běžných životních potřeb a k tomu např. poslouží tento koncert.

Přijďte i vy na benefiční koncert – kytarový recitál Jana Matěje Raka s názvem Zwolna a citedlně, který pořádají Jihočeské matky v sobotu 25. listopadu od 18.30 v koncertní síni Otakara Jeremiáše.

Již počtvrté Jihočeské matky pořádají koncert ve prospěch dětí z projektu Adopce na dálku Diecézní charity v Českých Budějovicích. Poprvé návštěvníci koncertu pomohli v roce 2014 Marii Overčuk. Osmiletá Marie žije s rodiči a bratrem v Brestu a narodila se s postižením ručních a nožních kloubů. Peníze z koncertu rodině pomáhají uhradit náklady spojené s pobytem v nemocnici po častých operací a podpůrné léky na léčbu. Bez pomoci tohoto projektu by to nešlo.

O rok později byl výtěžek koncertu k potěšení všech větší, a tak se peníze mohly rozdělit
a část jich usnadnila pobývání v různých centrech Marii Loskotové, v kterých kvůli svému postižení musí trávit svůj čas. Žije ve vesnici Kosovo s rodiči a s mladší sestrou. Jejím velkým přáním je být zdravá a pracovat jako učitelka, darovaný příspěvek jí dává naději a podporuje ve snažení.

Také Alena Minič bydlí v Kosovu, kde se už od jejího narození 12 let o ni stará babička. V roce 2014 se jí ujali adoptivní rodiče v Kamenici nad Lipou a vloni dostala díky koncertu invalidní vozík.

Letak Matej RakI letos návštěvníci koncertu pomohou těmto lidem a jejich rodinám.

Vstupné na koncert je v předprodeji 200 Kč (portál www.cbsystem.cz) a na místě 250 Kč.

Věříme, že radost zažijete hned dvojnásobnou – při poslouchání skladeb kytaristy Jana Matěje Raka (Ježek, Kmoch, Smetana, Dvořák, Bach, Brixi, lidové písně, židovské písně) a z pocitu, že někomu opět pomůžete.