dhtp

"Pomáháme cizincům z celého světa," vysvětlovala dětem Taťjana Šeráková z Poradny pro cizince

„Děti, co myslíte, proč lidé odcházejí ze své vlasti?“ zeptala se Taťjana Šeráková z Diecézní charity ČB hned na úvod žáků 6. – 9. třídy ZŠ Waldorfská v Českých Budějovicích. Na začátku letošního března se zde konal tzv. projektový týden a část dětí se zaměřovala na téma Výchova k občanství.

Rozhovor s Miloslavem kardinálem Vlkem nejen o českobudějovické Charitě

Miloslav kardinál Vlk se osobně účastnil oslav 25 let Charity na jihu Čech. Při té příležitosti poskytl rozhovor, který vyšel v Českobudějovickém deníku v sobotu 3.12.

Čtěte zde

Benefiční koncert Štěpána Raka

Vážení přátelé, příznivci a podporovatelé charity, srdečně Vás zveme na benefiční koncert kytarového virtuosa Štěpána Raka, který se uskuteční v neděli 11. prosince od 18:30 v Kostele Svaté Anny v Českých Budějovicích. Více informací naleznete v článku.

Přijďte strávit krásný předvánoční čas ve společnosti krásné hudby.

Pozvánka na oslavu 25 let od založení Charity na jihu Čech

Ve čtvrtek 1. prosince 2016 srdečně zveme všechny přátele, podporovatele a příznivce Charity do Českých Budějovic na oslavy 25 let od oficiálního vzniku první Charity v českobudějovické diecézi v novodobé české historii. Program a podrobnosti naleznete v tomto článku.

Obrázky z bohoslužby za Charitu

V úterý 20. září 2016 se konala slavnostní bohoslužba za Charitu při příležitosti změny ředitele Diecézní charity Č. Budějovice. Děkujeme všem, kteří jste s námi poděkovali za službu Mgr. Michaely Čermákové a přivítali nového ředitele Mag. Jiřího Kohouta.

Charita ČR: 7,5 tisíc zaměstnanců, téměř 60 tisíc dobrovolníků, 1 204 služeb v ČR a pomoc do 34 zemí

Jindřich Štreit: Náruč (z cyklu Kde domov můj)

Nezisková organizace Charita ČR, působící zejména v sociálně zdravotní oblasti, provozovala v roce 2015 celkem 1 204 služeb a evidovala více než 105 000 registrovaných klientů – nejčastěji šlo o seniory, osoby se zdravotním postižením, děti a mládež ohrožené sociálním vyloučením, rodiny v nouzi a osoby bez domova. Tato čísla předkládá Charita ČR v čerstvě zveřejněné výroční zprávě.

Peníze z Tříkrálové sbírky začínají pomáhat po celém Česku

Podpořeno z TKS - samolepka na Sociálním vozidle Farní charity Česká Lípa (ilustrační snímek: Lubomír Kotek)

Mikrobus s úpravou pro lidi se zdravotním postižením sváží hendikepované klienty do denního stacionáře a sociálně terapeutických dílen v Domě sv. Josefa ve východočeských Chotovicích. Zabezpečen je také provoz poradny pro oběti trestné činnosti Blansko a nepřetržité Tísňové péče Plzeň pro klienty v krizi. Devítiletý Adámek půjde na speciální fyzioterapii v Lázních Piešťany. To vše díky štědrým dárcům letošní Tříkrálové sbírky pro lidi v nouzi.

Sbírka teplých věcí pro bezdomovce doplňuje výstavu fotografií

Spojit příjemné s užitečným můžete v Č. Budějovicích. V Galerii Mariánská je do konce února k vidění výstava fotografií Jindřicha Štreita Kde domov můj, která ukazuje krásu i bolest života lidí na ulici. A těm je v současných mrazivých dnech veliká zima. V Galerii je připraveno sběrné místo, do kterého je možno vkládat dary - rukavice, čepice, spacáky atd. Více informací v tomto článku.

Zveme Vás na výstavu fotografií Jindřicha Štreita v Č. Budějovicích

Foto: Jindřich Štreit

S novým rokem přichází do českobudějovické Galerie Mariánská nová výstava. Od 4. 1. do 28. 2. 2016 můžete zhlédnout soubor 30 fotografií s názvem KDE DOMOV MŮJ, který ukazuje různorodost i bolest bezdomovectví. Setkání s Jindřichem Štreitem se uskuteční ve čtvrtek 21. 1. 2016 v 16 hodin, zvána je široká veřejnost.

Obrázky z Adventního koncertu českobudějovických Charit

V pondělí 7. prosince 2015 uspořádaly společný koncert pro dárce, dobrovolníky a příznivce Diecézní charita Č. Budějovice a Městská charita Č. Budějovice. Fotky ze svátečního večera najdete na konci tohoto článku.