dhtp

Benefiční koncert Jana Matěje Raka v sobotu 25. listopadu

Ve spolupráci s běloruskou diecézní charitou vypomáháme potřebným rodinám a jejich dětem, kterým v projektu Adopce na dálku adoptivní rodiče přispívají na studium, školní uniformy, léky, apod. Pak je ale také někdy potřeba pomoci nad rámec těchto běžných životních potřeb a k tomu např. poslouží tento koncert.

Přijďte i vy na benefiční koncert – kytarový recitál Jana Matěje Raka s názvem Zwolna a citedlně, který pořádají Jihočeské matky v sobotu 25. listopadu od 18.30 v koncertní síni Otakara Jeremiáše.

Cenu Charity ČR letos obdrželo devět nominovaných

Zleva: Petr Malimánek z T-Mobile, Mons. Pavel Posád, ředitel Lukáš Curylo a devět čerstvých nositelů Ceny Charity ČR. Foto: Lubomír Kotek

Sedm žen a dva muži obdrželi 31. října letošní Cenu Charity ČR. Toto ocenění je poděkováním a veřejným uznáním za nelehkou a obětavou práci vynikajících pracovníků, dobrovolníků a podporovatelů Charity ČR. Slavnostní předávání proběhlo v rámci 26. benefičního koncertu Arcidiecézní charity Praha, který byl věnován památce kardinála Miloslava Vlka a uskutečnil se v pražském Obecním domě.

Děti v Bělorusku pomoc adoptivních rodičů oplácejí vděčností

Ve středu 27. 9. kromě sluníčka se na procházející lidi kolem Konzervatoře usmívali i zaměstnanci a dobrovolníci charity. Byl totiž Den charity, který je spojen se svátkem sv. Vincence. A tak každý, kdo chtěl, se mohl víc dozvědět o činnostech a službách charity a zájemci také mohli nakouknout „pod pokličku“ na jednotlivých místech charity v Budějovicích – do Poradny pro cizince a migranty s Humanitární a rozvojovou pomocí, do Intervenčního centra pro osoby ohrožené domácím násilím, do Poradny EVA, Dobrovolnického centra nebo do Občanské poradny v Táboře.

KONCERT BRATŘÍ EBENŮ SE NEBÝVALE VYDAŘIL

V Českých Budějovicích bylo v pátek 6. října vpodvečer v Metropolu a v jeho okolí opravdu živo. Sešly se totiž rovnou tři akce: divadelní představení, předvolební agitační program a benefiční koncert pro charitu.  A kdo přišel právě na koncert, dobře udělal. Hráli totiž „Ebeni“.

Soutěž pro studenty: Člověk a jeho vztah k víře

Charita ČR vyhlašuje soutěž pro studenty středních škol, která je součástí projektu Žijeme spolu, mluvíme spolu – výukou k toleranci a kultuře dialogu.Tématem soutěže je Člověk a jeho vztah k víře či náboženství.

Arcidiecézní charita Olomouc vyslala na Ukrajinu 2. kamion. Je plný nábytku a oblečení

ACHO vyslala na Ukrajinu 2. kamion. Je plný nábytku a oblečení

Podpořili jsme projekt "Pomoc rodinám s onkologicky nemocnými dětmi"

Dostali jsme děkovný dopis, od Charity Minsk (Bělorusko), kde jsme finančně podpořili projekt "Pomoc rodinám s onkologicky nemocnými dětmi".Finanční částka pochází z výtěžku Tříkrálové sbírky 2017.

Děkovný dopis patří všem, kteří koledníkům přispěli do kasičky. DĚKUJEME!

"Pomáháme cizincům z celého světa," vysvětlovala dětem Taťjana Šeráková z Poradny pro cizince

„Děti, co myslíte, proč lidé odcházejí ze své vlasti?“ zeptala se Taťjana Šeráková z Diecézní charity ČB hned na úvod žáků 6. – 9. třídy ZŠ Waldorfská v Českých Budějovicích. Na začátku letošního března se zde konal tzv. projektový týden a část dětí se zaměřovala na téma Výchova k občanství.

Rozhovor s Miloslavem kardinálem Vlkem nejen o českobudějovické Charitě

Miloslav kardinál Vlk se osobně účastnil oslav 25 let Charity na jihu Čech. Při té příležitosti poskytl rozhovor, který vyšel v Českobudějovickém deníku v sobotu 3.12.

Čtěte zde

Benefiční koncert Štěpána Raka

Vážení přátelé, příznivci a podporovatelé charity, srdečně Vás zveme na benefiční koncert kytarového virtuosa Štěpána Raka, který se uskuteční v neděli 11. prosince od 18:30 v Kostele Svaté Anny v Českých Budějovicích. Více informací naleznete v článku.

Přijďte strávit krásný předvánoční čas ve společnosti krásné hudby.