Záměry Tříkrálové sbírky v lednu 2016 na jihu Čech

Každá charita, příp. farnost, která v daném místě organizuje Tříkrálovou sbírku, si může zvolit účel, na který peníze ze sbírky využije. Jednotlivé záměry sbírky na jihu Čech za Charity a farnosti naleznete zde.

Dvacet minut Radiožurnálu s ředitelem Charity ČR

Bezdomovectvím je u nás ohroženo na sto tisíc lidí. Ministerstvo práce a sociálních věci představilo poprvé koncepci prevence a řešení této problematiky. Jak se k ní staví Charita ČR? A jak se člověk dostane "na ulici" a proč je tak těžké vrátit se zpět do běžného života? Na to odpovídal ředitel Charity ČR Lukáš Curylo. Přehrajte si záznam rozhovoru.

MÁJ SPOLU - podruhé

Zveme všechny děti a jejich rodiče na akci  MÁJ SPOLU II., která se koná ve čtvrtek, 29. 8. od 15 do 19 hodin na sídlišti Máj opět na travnatém prostranství před Základní školou Máj, ul. M. Chlajna.  Více zde

Nové číslo účtu pro sbírku na pomoc v ČR

Charita Česká republika mění číslo účtu veřejné sbírky na pomoc potřebným v ČR, mimo jiné tedy také na pomoc po povodních. Nové číslo sbírkového účtu je 44665522/0800, vedený u České spořitelny.
K této změně dochází z důvodu zákonné povinnosti po třech letech původní sbírku ukončit a předložit úředním orgánům její vyúčtování. Všem dárcům děkujeme za pochopení!

Charita v roce 2012: data, čísla a statistiky

Charita ČR loni provozovala 1 209 služeb pro více než 86 tisíc klientů. Působila ve 14 zemích světa a dalších 13 zemí přijalo pomoc diecézních Charit. Výroční zprávu naleznete zde.

Povodňová pomoc v číslech

Povodně 2013 v číslechCharita ČR již poskytla materiální pomoc v hodnotě 6,5 milionu korun. Šlo například o 307 vysoušečů nebo 8 782 litrů dezinfekce a čistících prostředků. Krizová linka vyřídila 157 telefonátů. Celkem se zapojilo 222 dobrovolníků. Další zajímavá čísla...

Knihovna pro naše dobrovolníky

Milí přátelé, rádi se vzděláváte? Nebo potřebujete literaturu pro Vaše školní práce? Postupně jsme shromáždili mnoho knih, které vám rádi zapůjčíme. Seznam knih a výpůjční řád naleznete tady.

Spuštění webu Charity Kaplice

Charita Kaplice spustila nové webové stránky. Na webu naleznete informace o akcích, činnosti, popis služeb a projektů. Webové stránky Charity Kaplice naleznete zde.

Sbírka na povodně v DCH Č. Budějovice

Diecézní charita České Budějovice vyhlásila materiální sbírku humanitární pomoci pro lidi zasažené povodněmi.  Více informací zde

Nové webové stránky Poradny pro cizince a migranty v Č. Budějovicích

Diecézní charita Č.Budějovice spustila nové webové stránky Poradny pro cizince a migranty. Na webu naleznete informace pro cizince, informace o činnosti poradny, vzdělávání cizinců, ....atd.

více naleznet na www.cizincicb.charita.cz