Projekt Pomoc pro Zimbabwe

Diecézní charita České Budějovice zřídila tento projekt za účelem pomoci africkým dětem v těžce zkoušené Zimbabwe. V zemi panuje neskonalá bída  a nemoci. V Zimbabwe je velmi složitá politická situace, 80% nezaměstnanost a alarmující inflace. Vzhledem k této skutečnosti je zde naprostý nedostatek finančních prostředků, který brání rozvoji vzdělání dětí, které žijí pro nás v nepředstavitelně bídných podmínkách. Pomoc dětem probíhá momentálně v  oblastech Mbizo, Nesigwe, Kwekwe, Amaveni, Chishawasha a dalších.  Tato zařízení  fungují jen díky sponzorským darům lidí, kterým není osud dětí lhostejný. Přes veškerou poskytovanou pomoc ze zahraničí přesto některé děti ze vzdálenějších  oblastí nemohou docházet do školy. Luxusem je pro ně jídlo či kukuřičný nápoj jedenkrát denně, oblečení, lékařská péče, tekoucí voda a především vzdělání.  Prosím, přemýšlejte o účasti na tomto projektu, pomozte potřebným v Africe……

Zapojit se do projektu je možné následujícím způsobem:

Adopce na dálku – možnost "adopce" dítěte z dětského domova Mary Ward v Amaveni

Dále je možné finančně podpořit mateřskou školku Mary Ward, která je pod patronátem řeholních sester Congregatio Jesu jež se stará o dětský domov Mary Ward:

Aktuality:

Přijďte barvit velikonoční vajíčka

Od 30. 3. do 4. 4. 2015 v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež SÍŤ, v době od 13,00 do 19,00 hod. budeme barvit vajíčka různou technikou, přijďte se naučit nové techniky barvení velikonočních vajíček. Pozvánka zde.

Pokračujte ve sběru víček prosím

Farní charita v Kamenici nad Lipou je jedním z mnoha sběrných míst, kde je možno odevzdávat plastová víčka. Nasbíraná víčka předáváme v současné době rodině z blízkého okolí s nemocnou dcerou.

Víčka můžete  předávat našim zaměstnancům  nebo přímo na Farní charitě. Děkujeme !!!

Poděkování rodiny, které víčka již pomohla.

Pozvánka na slavnostní otevření kaple sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí

Obyvatelé a zaměstnanci Domu sv. Františka - chráněné bydlení Vás srdečně zvou na slavnostní otevření kaple sv. Františka. Slavnost se koná ve středu 8. dubna 2015 ve 14 hodin ve Veselí nad Lužnicí.

Pozvánka na koncert Štěpána Raka

Srdečně Vás zveme na benefiční koncert Štěpána Raka, který se bude konat v sobotu 28.2.2015 od 18.30 hod. v koncertní síni Otakara Jeremiáše v Českých Budějovicích. Výtěžek koncertu bude použit na zaplacení nezbytné operace pro pětiletou běloruskou dívku Averčuk Mariju, která má tělesné postižení rukou. Občanské sdružení Jihočeské matky, které se zapojilo do projektu Adopce na dálku v Bělorusku, organizuje tento koncert již potřetí.

Úspěchy dětského domova Mary Ward v roce 2014

Přinášíme vám překlad dopisu, který zaslala českým dárcům ředitelka dětského domova Mary Ward v Zimbabwe, sestra Mary Chironga

Dětský domov v Zimbabwe zaslal českým dárcům děkovný dopis

Diecézní charita České Budějovice obdržela děkovný dopis od pracovníků dětského domova Mary Ward v Zimbabwe. Dopis vznikl v souvislosti s předáním finančních prostředků v září letošního roku a jedná se o poděkování určené především adoptivním rodičům.

Ředitelka mateřské školy Mary Ward v Zimbabwe zaslala děkovný dopis českým dárcům

Ředitelka mateřské školy Mary Ward v Amaveni, Sestra Irene Gunda CJ, poslala děkovný dopis českým dárcům. Níže uvádíme český překlad děkovného dopisu:

Dárky od adoptivních rodičů doputovaly k dětem do Zimbabwe

Dary, které poslali štědří dárci z České republiky dětem do dětského domova Mary Ward, udělaly dětem velikou radost. "Velice nás těší, když vidíme, že v České republice existují lidé, kteří mají v srdci děti z našeho domova", napsal ve svém děkovném dopise pracovník, který má na starosti vedení projektu v Domově Mary Ward.

Čtyři zimbabwské děti získaly nové adoptivní rodiče

Další děti z chudého afrického Zimbabwe získají podporu z České republiky. Stalo se tak po návštěvě delegace řádových sester z tohoto státu v čele s ředitelkou dětského domova Mary Wards Childern Home ses. Ezemah Mary Chirongou, které svoji činnost a podmínky života v této těžce zkoušené africké zemi představily na besedách v Českých Budějovicích, Týně nad Vltavou, Prachaticích, Horažďovicích a v Sušici.

Setkání se sestrami Řádu Mary Ward 30.9. v Č. Budějovicích

Srdečně Vás zveme na setkání se sestrami Řádu Mary Ward, které se uskuteční dne 30.září od 17:00 hodin v klášterním sále na Piaristickém náměstí v Českých Budějovicích. Na tomto setkání obdržíte informace o projektu adopce na dálku v Zimbabwe. Pozvánka na setkání