Čtyři zimbabwské děti získaly nové adoptivní rodiče

Další děti z chudého afrického Zimbabwe získají podporu z České republiky. Stalo se tak po návštěvě delegace řádových sester z tohoto státu v čele s ředitelkou dětského domova Mary Wards Childern Home ses. Ezemah Mary Chirongou, které svoji činnost a podmínky života v této těžce zkoušené africké zemi představily na besedách v Českých Budějovicích, Týně nad Vltavou, Prachaticích, Horažďovicích a v Sušici.

„Jsme rádi, že lidé takto zareagovali a zapojili se do našeho programu Adopce na dálku,“ uvedla ředitelka českobudějovické Diecézní charity Michaela Čermáková.

Zimbabwské sestry z Kongregace Ježíšova si také odvezli pro své africké svěřence mnoho dárků. Především si domů vezou 30 tisíc dolarů (asi 600 tisíc korun), což jsou peníze vybrané od adoptivních rodičů, kterých je nyní více než sto. Dále dostali na osmdesát kilogramů věcných darů, mezi kterými jsou například hračky, školní potřeby, pastelky, vodovky a také fotbalový míč. Tyto dary pochází od adoptivních rodičů a dalších příznivců, mezi kterými jsou i českobudějovické řádové sestry z Kongregace Nejsvětější svátosti.

Stále však dvacet dětí ze Zimbabwe hledá nové adoptivní rodiče. Projekt Adopce na dálku není o skutečné adopci, ale zájemci, jednotlivci i instituce, mohou podporovat finančně konkrétní děti. Podmínkou pro adopci v této africké zemi je poslání minimálně 6000 korun ročně konkrétnímu dítěti. „Akorát v případě předškolních dětí se peníze posílají přímo na dětský domov,“ upřesnila ředitelka Čermáková. Zájemci o tento projekt získají podrobnější informace na www.adopcecb.charita.cz.

Kontakty:

Mgr. Michaela Čermáková, ředitelka DCH České Budějovice