Zobrazit články z rubriky:

Humanitární krize v Indonésii se zhoršuje, kolegové vyslali do oblasti lékařský tým

Charita Česká republika se jako jedna z prvních organizací celosvětové sítě Charit zapojila do mezinárodní pomoci, o kterou požádala indonéská vláda. Od vyhlášení sbírky zaslali dárci na sbírkový účet Charity pro Indonésii již více než čtvrt milionu korun. Sbírka dále trvá a probíhají také jednání o konkrétní podobě české pomoci. V kontaktu jsme také s kolegy z německé Charity, která už má od čtvrtka na místě svůj zdravotnický tým.

Výstava Jsme ze stejné planety na Jihočeské univerzitě uvítá nový akademický rok

České Budějovice – Putovní výstava fotografií Jinřicha Štreita Jsme ze stejné planety přivítá od 3. do 19. října nový akademický rok 2018/2019 ve foyer budovy Rrektorátu a Filozofické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Výstava mapuje osudy lidí, kteří se narodili stovky a tisíce kilometrů od českých hranic, ale rozhodli se žít v České republice. Putovní výstavu po jihočeské metropoli realizuje Poradna pro cizince a migranty při Diecézní charitě Č. Budějovice.

Charita vyhlašuje sbírku na pomoc obětem tsunami v Indonésii

V pátek 28. září postihlo indonéský ostrov Sulawesi (Celebes) zatím nejsilnější ze série zemětřesení a to o síle 7,4 stupňů Richterovy škály. Následná vlna tsunami si vyžádala stovky lidských životů, celkový počet postižených obyvatel může dosáhnout několika set tisíc, podle některých odhadů až dva miliony. Charita Česká republika proto vyhlašuje finanční sbírku na pomoc obětem a obnovu země.

Den charity 2018 v Českých Budějovicích

České BudějoviceDiecézní a Městská charita České Budějovice se přidávají k celostátní kampani Den Charity 2018. Tato celorepubliková akce se koná zpravidla v den svátku sv. Vincence z Pauly (27. září), patrona charitních zařízení. Chtěli bychom Vám představit obě českobudějovické Charity, jejich pracoviště a služby. Přijďte poznat naši práci, jsme tu pro Vás!

Hledáme nové dobrovolníky aneb dobrovolnictví je normální!

Dobrovolnické centrum při českobudějovické Diecézní charitě hledá do svého týmu nové dobrovolníky! Po škole nebo po práci trávíme čas různě. Jednou z aktivních možností je i dobrovolnictví. Můžete navštěvovat pacienty v nemocnici, věnovat se doučování či výuce jazyků, volnočasovým aktivitám s dětmi, vězeňské koresponcenci nebo "pouze" přiložit ruce k manuální práci. Více informací naleznete zde.

Česká země je živitelkou také pro cizince

České Budějovice – V rámci 45. ročníku agro veletrhu Země živitelka 2018 uspořádala Regionální agrární komora Jihočeského kraje v pátek 24. srpna na českobudějovickém výstavišti seminář Zaměstnávání cizinců v zemědělském a potravinářském sektoru". Práci Poradny pro cizince a migranty při Diecézní charitě Č. Budějovice zde přestavila Taťjana Šeráková, která také přiblížila účastníkům a potencionálním zaměstnavatelům cizinců problematiku pobytu a zaměstnávání cizinců v České republice.

Kontejner pro Afriku: sbírka nářadí, oblečení i šicích potřeb

České Budějovice – Diecézní charita České Budějovice pořádá od 27. srpna do 30. září 2018 materiální sbírku školních potřeb, oblečení, obuvi, nářadí a v neposlední řadě také šicích potřeb. Všechny darované věci poputují do Zimbabwe v Africe, kde poslouží dětem z dětského domova.

Adoptovanými prázdninami podporujeme budoucí dobro

České Budějovice – Dvoutýdenní Adoptované prázdniny si užívalo v jižních Čechách 14 běloruských dětí z projektu Adopce na dálku, který realizuje Diecézní charita České Budějovice. Cílem této akce je zkvalitnění života dětí ohrožených celkově špatnou sociální situací rodiny, v níž žijí, a jsou přímo či nepřímo postiženy důsledkem černobylské jaderné katastrofy.

Jsme ze stejné planety: cizinci, kteří našli v ČR druhý domov, protože tu je krásně

České Budějovice – Výstavu s názvem Jsme ze stejné planety uvedl ve středu 11. července v křížové chodbě dominikánského kláštera na Piaristickém náměstí v Českých Budějovicích známý český dokumentární fotograf a pedagog Jindřich Štreit. Putovní výstava, kterou organizuje Poradna pro cizince a migranty při Diecézní charitě České Budějovice zahrnuje výběr dvaceti fotografií cizinců, kteří zde našli druhý domov.

Výstava Jsme ze stejné planety v českobudějovickém klášteře

České Budějovice – Zveme Vás na pokračování putovní výstavy Jsme ze stejné planety, která od 2. července přesídlila na Piaristické náměstí. Vrcholnou akcí této události bude vernisáž za účasti autora fotografií Jindřicha Štreita. Slavnostní vernisáž se bude konat 11. července 208 od 17:30 hod v křížové chodbě Dominikánského kláštera na Piaristickém náměstí v Českých Budějovicích.