Jak můžete podpořit program Adopce na dálku a Ozdravné pobyty
Diecézní charity České Budějovice

Naše činnost je možná díky dobrovolným příspěvkům dárců. Bez této pomoci bychom nemohli pomáhat ani rozvíjet náše programy Adopce na dálku a Ozdravné pobyty.

Zapojit se můžete mnoha způsoby:

Související informace:

Za Vaší pomoc a podporu předem děkujeme.

Aktuality:

Tři králové dokoledovali. Na mnoha místech pomáhají i stmelují

České Budějovice, jižní Čechy; českobudějovická diecéze – Tříkrálová sbírka je u konce. Od 1. do 14. ledna mohli lidé potkávat po celé republice tisícovky koledníků, kteří koledovali ve prospěch potřebných. V českobudějovické diecézi se jich zapojilo přes 5 tisíc. Předběžné výsledky obětavého snažení „králů“ naznačují, že v letošním roce by na mnoha místech mohl být překonán loňský rekord.

Tříkrálová sbírka začíná! 1. ledna vyrazí na koledu tisíce charitních králů

Ilustrační snímek Jakub Žák

Jedenáctiletý Vojta nepůjde příští pátek do školy, ale přesto ho čeká náročný den. Spolu s Aničkou a Damiánem se vydají na tříkrálovou koledu. Předpověď počasí zatím slibuje teploty kolem nuly, to by mohlo jít dobře. Horší by bylo, kdyby napadl sníh jako předloni: v hábitech tří králů se závějemi brodí hůř, rychle nasáknou vodu a snadno mrznou. Vojtova skupina bude koledovat jeden den, pak je vystřídají jiní. Koledníky dobročinné Tříkrálové sbírky tak můžete potkat v ulicích od 1. do 14. ledna. Těšit se můžete i na řadu doprovodných akcí.

Vánoce patří i lidem na okraji. Pro Charitu není o svátcích nikdo vyloučen

Modlitba za přežití zimy v Azylovém domě sv. Terezie 20. 12. 2018

Vánoce patří chudým i bohatým, protože Spasitel se narodil pro každého. Tímto heslem se řídí i pracovníci Charity Česká republika, když vymýšlí, jak připravit sváteční chvíle pro ty, kterým pomáhají po celý rok – chudým lidem na okraji, osamělým a lidem bez domova. Aby i pro ně prožili Boží narozeniny jako „radostnou zvěst“. I chudí a vyloučení nechť zažijí sílu přátelské pospolitosti. Připojit se k Charitě mohou i dobrovolníci.

Tříkrálová sbírka 2019: Tři králové opět koledují ve prospěch potřebných

České Budějovice, jižní Čechy; českobudějovická diecéze – Tříkrálová sbírka startuje v České republice již po devatenácté. Výtěžek ze sbírky je tradičně určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a jinak sociálně potřebným lidem, a to zejména v regionech, kde sbírka probíhá. Koledníkům v českobudějovické diecézi, se kterými se mohou lidé setkat u svých domovů od 1. do 14. ledna 2019, slavnostně požehná 3. ledna biskup Vlastimil Kročil v katedrále sv. Mikuláše.

Vánoční přání a PF 2019

Vážení a milí pracovníci, klienti našich služeb, štědří dárci,

rádi bychom Vám za Diecézní charitu České Budějovice popřáli požehnané Vánoce a šťastný nový rok naplněný radostí a pokojem.

Jiří Kohout, ředitel a Stanislav Brožka, prezident

Adventní koncert pro Charitu jako poděkování

České Budějovice – Diecézní charita a Městská charita České Budějovice společně srdečně zvou na Adventní koncert pro Charitu, který se uskuteční ve středu 12. prosince 2018 od 18:30 v katedrále sv. Mikuláše. Koncert, při němž zazní Missa brevis od Jiřího Pavlici, je především poděkováním všem dárcům, zaměstnancům, dobrovolníkům a podporovatelům charitního díla.

Sbírka pro potřeby Diecézní charity České Budějovice

České Budějovice –  V den svátku sv. Martina se uskuteční při bohoslužbách ve všech farnostech českobudjěovické diecéze každoroční sbírka ve prospěch Diecézní charity České Budějovice. V loňském roce 2017 se v rámci této již tradiční sbírky vybrala částka 422 314 Kč.

Humanitární krize v Indonésii se zhoršuje, kolegové vyslali do oblasti lékařský tým

Charita Česká republika se jako jedna z prvních organizací celosvětové sítě Charit zapojila do mezinárodní pomoci, o kterou požádala indonéská vláda. Od vyhlášení sbírky zaslali dárci na sbírkový účet Charity pro Indonésii již více než čtvrt milionu korun. Sbírka dále trvá a probíhají také jednání o konkrétní podobě české pomoci. V kontaktu jsme také s kolegy z německé Charity, která už má od čtvrtka na místě svůj zdravotnický tým.

Charita vyhlašuje sbírku na pomoc obětem tsunami v Indonésii

V pátek 28. září postihlo indonéský ostrov Sulawesi (Celebes) zatím nejsilnější ze série zemětřesení a to o síle 7,4 stupňů Richterovy škály. Následná vlna tsunami si vyžádala stovky lidských životů, celkový počet postižených obyvatel může dosáhnout několika set tisíc, podle některých odhadů až dva miliony. Charita Česká republika proto vyhlašuje finanční sbírku na pomoc obětem a obnovu země.

Den charity 2018 v Českých Budějovicích

České BudějoviceDiecézní a Městská charita České Budějovice se přidávají k celostátní kampani Den Charity 2018. Tato celorepubliková akce se koná zpravidla v den svátku sv. Vincence z Pauly (27. září), patrona charitních zařízení. Chtěli bychom Vám představit obě českobudějovické Charity, jejich pracoviště a služby. Přijďte poznat naši práci, jsme tu pro Vás!