Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Významné ocenění pro naši drahou kolegyni Teu Tihounovou

Zakladatelka české charitní mise v Zambii Tea Tihounová obdržela dnes v Praze in memoriam Cenu Gratias Agit. Z rukou ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka ji za ni převzala její maminka.

Měníme Adopci na dálku v Zimbabwe

Adopce na dálku v Zimbabwe slaví letos 10 let od svého vzniku. Diecézní charita České Budějovice zřídila tento projekt  za účelem pomoci africkým dětem v těžce zkoušeném Zimbabwe, kde panuje nejen velká bída, nemoci, ale také velmi složitá politická situace. Díky štědrým dárcům – adoptivním rodičů z ČR, jsme doposud podporovali konkrétní vybrané děti z Dětského domova Mary Ward v Kwekwe, kde se Sestry Congregatio Jesu snaží dětem nahradit plnohodnotný domov. Nově, od 1. července 2019 upravujeme podmínky Adopce na dálku v Zimbabwe, která bude nyní cílit na podporu celého dětského domova.

Migrace je nedílnou součástí dnešního globalizovaného světa

Slovo migrace se po takzvané uprchlické krizi stalo v českém kontextu slovem výbušným, spojeným s negativními emocemi, jako je strach a pocit ohrožení. Charita Česká republika reaguje na situaci vydáním studie Cesty k prosperitě. Migrace a rozvoj v České republice, která v mnohém fakticky vyvrací veřejností zaběhnuté postoje.

Jak se daří našemu projektu: Bulharsko otevírá oči. Pomoc je krásná i náročná

Stará Zagora, Bulharsko – Poslední březnový týden se výprava z českobudějovické Diecézní charity vydala blíže seznámit s jedním ze zahraničních projektů, které dlouhodobě finančně podporujeme. V bulharském městečku Stará Zagora pracují i čeští Salasiáni Dona Boska. Ti se věnují převážně romským dětem a rodinám žijícím v sociálních podmínkách, jež jsou hluboce pod evropským standardem.

Ať jsou Velikonoce nadějí

Diecézní charita České Budějovice přeje všem hezké a nadějeplné prožití velikonočních svátků.

Postní almužna 2019: Kdo se postí, ať je milosrdný

Českobudějovická diecéze, jižní Čechy, Č. Budějovice – Diecézní charita Č. Budějovice společně s Pastoračním střediskem českobudějovického biskupství také letos nabízí možnost zapojit se do tzv. Postní almužny. Postní papírové pokladničky si mohou lidé vzít v kostele o 1. neděli postní (letos 10. března). Princip je jednoduchý: peníze na požitky, které si během postního období odřeknete, můžete vložit do papírové pokladničky a tu na konci postu přinesete zpět do kostela. Výsledná částka pomůže Charitě i pastoračním projektům v diecézi.

Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Celkem 119 184 663 korun. Tolik se letos vybralo do 23 908 pokladniček Tříkrálové sbírky. Dnes místní charity pod úředním dozorem rozpečetily ty poslední a peníze z nich sečetly. Kluci a děvčata v přestrojení za tři krále koledovali a vybírali peníze do pokladniček prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika nyní děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Výsledky Tříkrálové sbírky 2019 sečetla českobudějovická diecéze jako první

České Budějovice, jižní Čechy; českobudějovická diecéze – Výsledky Tříkrálové sbírky v českobudějovické diecézi jsou sečteny. Jako vůbec první ze všech diecézí v republice zná českobudějovická diecézní Charita kompletní výsledek sbírky: 7 499 909 Kč. Oproti loňskému roku hlásí nárůst o více než 300 tisíc korun.  Peníze pomohou např. seniorům, zdravotně postiženým, matkám s dětmi, lidem bez domova, a to zejména v regionech, kde se koledovalo.

Tři králové dokoledovali. Na mnoha místech pomáhají i stmelují

České Budějovice, jižní Čechy; českobudějovická diecéze – Tříkrálová sbírka je u konce. Od 1. do 14. ledna mohli lidé potkávat po celé republice tisícovky koledníků, kteří koledovali ve prospěch potřebných. V českobudějovické diecézi se jich zapojilo přes 5 tisíc. Předběžné výsledky obětavého snažení „králů“ naznačují, že v letošním roce by na mnoha místech mohl být překonán loňský rekord.

Tříkrálová sbírka začíná! 1. ledna vyrazí na koledu tisíce charitních králů

Jedenáctiletý Vojta nepůjde příští pátek do školy, ale přesto ho čeká náročný den. Spolu s Aničkou a Damiánem se vydají na tříkrálovou koledu. Předpověď počasí zatím slibuje teploty kolem nuly, to by mohlo jít dobře. Horší by bylo, kdyby napadl sníh jako předloni: v hábitech tří králů se závějemi brodí hůř, rychle nasáknou vodu a snadno mrznou. Vojtova skupina bude koledovat jeden den, pak je vystřídají jiní. Koledníky dobročinné Tříkrálové sbírky tak můžete potkat v ulicích od 1. do 14. ledna. Těšit se můžete i na řadu doprovodných akcí.