Adopce na dálku – Zimbabwe

005_Adopce na dalku_v02Diecézní charita České Budějovice zřídila tento projekt v roce 2009 za účelem pomoci africkým dětem v těžce zkoušené Zimbabwe. V zemi panuje neskonalá bída a nemoci. V Zimbabwe je velmi složitá politická situace, 80% nezaměstnanost a alarmující inflace. Vzhledem k této skutečnosti je zde naprostý nedostatek finančních prostředků, který brání rozvoji vzdělání dětí, které žijí pro nás v nepředstavitelně bídných podmínkách.
Zásluhou štědrých dárců – adoptivních rodičů z ČR, podporujeme děti z Dětského domova Mary Ward v Kwekwe, který vedou Sestry Congregatio Jesu. I přes složitou politickou a ekonomickou situaci se zde Sestry dětem snaží nahradit chybějící rodinu a vytvořit plnohodnotný domov.

Změna v projektu Adopce na dálku Zimbabwe

Vážení adoptivní rodiče a zájemci o Adopci na dálku v Zimbabwe,

chtěli bychom Vám vyjádřit velký dík za Vaši laskavost a ochotu pomoci dětem, které vyrůstají v dětském domově Mary Ward v zimbabwském městě Kwekwe a zároveň bychom Vás chtěli informovat o změně, která v projektu Adopce na dálku Zimbabwe brzy nastane. Okolnosti nás přiměly k tomu, abychom upravili podmínky tohoto projektu. Do budoucna už proto nebude pomoc od českých dárců směřovat jednotlivým dětem, ale podpoří celý dětský domov, tedy všechny děti. Důvody této změny naleznete v tomto dopisu.

Vaše dary mají pro děti v domově Mary Ward velký význam, jak se o tom můžeme přesvědčit i ve zprávě od sester Congregatio Jesu, které dětský domov v Kwekwe založily a vedou. Budeme Vám proto vděční, když budete děti z dětského domova v Kwekwe podporovat ve spolupráci s Diecézní charitou České Budějovice i nadále.

Velmi Vám za podporu dětí z dětského domova Mary Ward děkujeme!

V případě dotazů nás můžete kontaktovat:

Měníme Adopci na dálku v Zimbabwe

Adopce na dálku v Zimbabwe slaví letos 10 let od svého vzniku. Diecézní charita České Budějovice zřídila tento projekt  za účelem pomoci africkým dětem v těžce zkoušeném Zimbabwe, kde panuje nejen velká bída, nemoci, ale také velmi složitá politická situace. Díky štědrým dárcům – adoptivním rodičů z ČR, jsme doposud podporovali konkrétní vybrané děti z Dětského domova Mary Ward v Kwekwe, kde se Sestry Congregatio Jesu snaží dětem nahradit plnohodnotný domov. Nově, od 1. července 2019 upravujeme podmínky Adopce na dálku v Zimbabwe, která bude nyní cílit na podporu celého dětského domova.

Kontejner pro Afriku: sbírka nářadí, oblečení i šicích potřeb

České Budějovice – Diecézní charita České Budějovice pořádá od 27. srpna do 30. září 2018 materiální sbírku školních potřeb, oblečení, obuvi, nářadí a v neposlední řadě také šicích potřeb. Všechny darované věci poputují do Zimbabwe v Africe, kde poslouží dětem z dětského domova.

KONCERT BRATŘÍ EBENŮ SE NEBÝVALE VYDAŘIL

V Českých Budějovicích bylo v pátek 6. října vpodvečer v Metropolu a v jeho okolí opravdu živo. Sešly se totiž rovnou tři akce: divadelní představení, předvolební agitační program a benefiční koncert pro charitu.  A kdo přišel právě na koncert, dobře udělal. Hráli totiž „Ebeni“.

Soutěž pro studenty: Člověk a jeho vztah k víře

Charita ČR vyhlašuje soutěž pro studenty středních škol, která je součástí projektu Žijeme spolu, mluvíme spolu – výukou k toleranci a kultuře dialogu.Tématem soutěže je Člověk a jeho vztah k víře či náboženství.

Přijďte barvit velikonoční vajíčka

Od 30. 3. do 4. 4. 2015 v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež SÍŤ, v době od 13,00 do 19,00 hod. budeme barvit vajíčka různou technikou, přijďte se naučit nové techniky barvení velikonočních vajíček. Pozvánka zde.

Pokračujte ve sběru víček prosím

Farní charita v Kamenici nad Lipou je jedním z mnoha sběrných míst, kde je možno odevzdávat plastová víčka. Nasbíraná víčka předáváme v současné době rodině z blízkého okolí s nemocnou dcerou.

Víčka můžete  předávat našim zaměstnancům  nebo přímo na Farní charitě. Děkujeme !!!

Poděkování rodiny, které víčka již pomohla.

Pozvánka na slavnostní otevření kaple sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí

Obyvatelé a zaměstnanci Domu sv. Františka - chráněné bydlení Vás srdečně zvou na slavnostní otevření kaple sv. Františka. Slavnost se koná ve středu 8. dubna 2015 ve 14 hodin ve Veselí nad Lužnicí.

Pozvánka na koncert Štěpána Raka

Srdečně Vás zveme na benefiční koncert Štěpána Raka, který se bude konat v sobotu 28.2.2015 od 18.30 hod. v koncertní síni Otakara Jeremiáše v Českých Budějovicích. Výtěžek koncertu bude použit na zaplacení nezbytné operace pro pětiletou běloruskou dívku Averčuk Mariju, která má tělesné postižení rukou. Občanské sdružení Jihočeské matky, které se zapojilo do projektu Adopce na dálku v Bělorusku, organizuje tento koncert již potřetí.

Úspěchy dětského domova Mary Ward v roce 2014

Přinášíme vám překlad dopisu, který zaslala českým dárcům ředitelka dětského domova Mary Ward v Zimbabwe, sestra Mary Chironga

Dětský domov v Zimbabwe zaslal českým dárcům děkovný dopis

Diecézní charita České Budějovice obdržela děkovný dopis od pracovníků dětského domova Mary Ward v Zimbabwe. Dopis vznikl v souvislosti s předáním finančních prostředků v září letošního roku a jedná se o poděkování určené především adoptivním rodičům.